Duits.de: met het laatste nieuws en veel materiaal voor Duitsdocenten.

Goethe-Institut Niederlande: informatie over Duits leren en onderwijzen, de taalcertificaten en het cultuurprogramma van het Goethe-Institut in Nederland.

Duitsland Instituut Amsterdam: informatie over Duitsland voor Nederlanders; op de onderwijspagina informatie over nascholing en scholierenprojecten en digitaal lesmateriaal.

Deutsch macht Spaß: grote verzameling gratis downloadbaar materiaal over Landeskunde en excursies.

Deutsche Welle: verzameling korte filmpjes, podcasts, artikelen en opdrachten over thema’s zoals Duitse steden, jeugd in Duitsland, actualiteiten.

Cool Duits: blog over de grappige en interessante kanten van Duitsland en de Duitse taal.

10 tips om gratis online Duits te leren: met veel links naar blogs, video's, podcasts, apps en meer, van de Duitslanddesk.

Logo Tivi: dagelijks nieuws voor kinderen in makkelijke taal.

Lerende Euregio: (Log in als gast) Handig overzicht met situaties uit het bedrijfsleven (Vb. sollicitatiegesprek) met filmpjes.

Lerende Euregio: (Log in als gast) Werkschrift voor detailhandel met praktijkgerichte woordenschat. 

Meet the Germans (Goethe-Institut): korte films en teksten behandelen verschillende aspecten van Duitse cultuur en worden gratis aangeboden met werkbladen en docentinstructies.

Deutschlandlabor: korte video’s over ‘typisch’ Duitse dingen van bier tot Bio, met gratis downloadbare werkbladen erbij.

Austausch: informatie en good practices over uitwisseling met Duitse scholen.

InfoDaF: links en materialen voor de lessen Duits.

LEELU: het project ‘Lehrkompetenzentwicklung für extensiven Leseunterricht’ (LEELU) is gewijd aan de implementatie van het concept vrij lezen in de bovenbouw Duits van het voortgezet onderwijs.

DISDH: 27ste Duits-Nederlandse vertaal- en literatuurwedstrijd aan de Duitse Internationale School Den Haag met de Zwitsers auteur Rolf Lappert