Sinds 2012 roepen we elk voorjaar één dag uit tot de ‘Dag van de Duitse taal’. Op deze dag zetten scholen en bedrijven in heel Nederland de Duitse taal in het zonnetje. De Dag van de Duitse taal 2021 vond plaats op 22 september met het thema Austausch.

Scholen organiseren tijdens de Dag van de Duitse taal allerlei eigen acties om het belang van de Duitse taal onder de aandacht te brengen. Van het draaien van Duitse muziek in de aula, het koken van Duitse gerechten in een heuse kookshow, tot taaldorpen waar leerlingen in gesprek moeten gaan met Duitsers, alles kan! Elk jaar vindt u hier een nieuw ideeënboekje met suggesties hoe u aandacht kunt besteden aan het thema en we verzamelen ook uw eigen initiatieven. Handig om inspiratie op te doen!

De Actiegroep Duits ondersteunt scholen verder nog door middel van landelijke scholierenacties, een jaarlijkse quiz en het verstrekken van Mach-mit-pakketten.

Organiseert u iets voor de volgende Dag van de Duitse taal? Of heeft u in vorige jaren meegedaan met een leuke actie? Dan horen wij dat graag! U kunt uw eigen initiatief aanmelden via dit webformulier.  

De Dag van de Duitse taal 2021 vond plaats op 22 september met het thema "Austausch". De uitwisseling tussen Nederland en ons grootste buurland is er op allerlei gebieden: cultureel, politiek, economisch, maar ook op het gebied van taal. Door met elkaar uit te wisselen is het mogelijk om verschillen en overeenkomsten te ontdekken en daarmee de eigen kennis en ervaring te vergroten. Je leert een taal en cultuur pas écht kennen, door daadwerkelijk met elkaar in contact te komen, dat uiteindelijk ontzettend waardevol is voor een goede samenwerking tussen verschillende landen. Binnenkort vind u hier een terugblik van deze dag.