De Mach-mit-Mobil rijdt vanuit het Goethe-Institut Rotterdam naar scholen in het hele land. Achter het stuur zitten twee jonge projectmedewerkers uit Duitsland, die het vak Duits op creatieve wijze benaderen.

De Mach-mit-Mobil beoogt leerlingen en studenten voor het vak Duits te interesseren, interessante informatie over Duitsland te bieden en het belang te onderstrepen van een goede kennis van het Duits in het beroepsleven. Ons team organiseert daarvoor spannende activiteiten rondom Duitsland en de Duitsers.

Deze projectmedewerkers van de Mach-mit-Mobil organiseren ter plekke spelletjes en andere leuke activiteiten voor de Duitse les. De scholieren of studenten doen mee, ontdekken, testen en verbeteren hun taalkennis en raken daardoor enthousiast om zelf aan de slag te gaan met de Duitse taal. Vanaf het schooljaar 2020/2021 is het ook mogelijk een digitaal schoolbezoek aan te vragen. 

De Mach-mit-Mobil bezoekt basisscholen, middelbare scholen, ROC’s en hogescholen. Het programma wordt in afspraak met de docent vormgegeven. Alle details vindt u bij de veelgestelde vragen

Naast bezoeken op scholen kan de Mach-mit-Mobil in de toekomst ook aangevraagd worden voor jeugdevenementen in de grensregio. Daarmee willen wij jongeren motiveren om in de toekomst open te staan voor ontmoetingen met leeftijdsgenoten over de grens, en de mogelijkheden voor stage en studie over de grens bekend maken.

Lees meer over het aanvragen van een bezoek van de Mach-mit-Mobil.

Onze slideshow biedt een inkijkje in de veelvuldige programma’s van de Mach-mit-Mobil: